Bestuur

Het bestuur Stichting Djenné bestaat uit de volgende personen:

Johan Buizert – voorzitter
Johan is sinds vijf jaar voorzitter. In het dagelijks leven was hij directeur van een basisschool in Eindhoven. Betrokken bij het project vanwege interesse voor ontwikkelingswerk, in het bijzonder voor onderwijs. Nu Johan met pensioen is maakt hij meer tijd vrij voor de stichting.

Jeanne van Beers – secretaris met aandacht voor vrijwilligers en fondsen
Jeanne heeft stichting Djenné opgezet en is vanaf het begin bestuurslid. Jeanne heeft al dertig jaar ervaring in zorg en welzijns instellingen zoals Humanitas, Dokters van de Wereld en Impegno. Op dit moment heeft Jeanne haar eigen organisatie Pandor VOF. Jeanne coordineert het vrijwilligerswerk en de activiteiten voor de stichting en daarnaast de werkzaamheden voor de stagiares die naar Mali gaan.Haar specialiteit binnen het bestuur is ook de aanvragen maken voor de fondsen. Jeanne is al meer dan 10 jaar actief voor de stichting.

Wolf Schijns – bestuurslid met aandacht voor de bouw
Wolf is zes jaar anderhalf jaar secretaris. Wolf is nu gepensioneerd. Hij werkte op de TU Eindhoven en promoveerde op de architectuur in de Dogon in Mali. Wolf is 30 jaar geleden zeer actief geweest in de wederopbouw van de stad Djenné. Zo’n 20 jaar lang is er gewerkt aan de stad en hiermee is de stad op de Unesco wereldlijst gekomen.

Arie van Rangelrooij – bestuurslid met aandacht voor de bouw
Arie is drie jaar adviseur geweest in het bestuur, waarna hij heeft besloten om bestuurslid te worden bij stichting Djenne. Op dit moment is hij al zeven jaar bestuurslid.
Hij is directeur van architectenbureau En-En te Eindhoven en maakt het ontwerp voor het centrum in Djenné. Arie ontwerpt binnen zijn kantoor veel scholen. In zijn studententijd is hij bezig geweest met het opmeten van de oude stad Djenné. O.a. met zijn gegevens is Djenné later door de Unesco op de lijst van werelderfgoed gekomen. Als Arie in Djenné komt kennen vele mensen hem.

Jo van Beek – bestuurslid met aandacht voor de financiën
Jo is al vier jaar bestuurslid bij stichting Djenné. Jo is werkzaam als leidinggevende bij de Belron Groep Internationaal | Carglass. De organisatie waar Jo werkzaam is heeft ook veel geld in ons project gestoken. Jo geeft duidelijk structuur aan in de vergaderingen en is doelgericht.

Het bestuur en de vrijwilligers ontvangen geen enkele vergoeding voor de werkzaamheden die ze uitvoeren voor de stichting.