Bestuur

Het bestuur Stichting Djenné bestaat uit de volgende personen:

Johan Buizert – voorzitter
Johan is voorzitter van de Stichting Djenné. In het dagelijks leven was hij directeur van een basisschool in Eindhoven. Betrokken bij het project vanwege interesse voor ontwikkelingswerk, in het bijzonder voor onderwijs. Na zijn pensioen maakte hij meer tijd vrij voor de stichting.

Jeanne van Beers – secretaris met aandacht voor vrijwilligers en fondsen
Jeanne heeft Stichting Djenné opgezet en is vanaf het begin bestuurslid. Jeanne heeft al meer dan dertig jaar ervaring in zorg en welzijnsinstellingen zoals Humanitas, Dokters van de Wereld en Impegno. Op dit moment heeft Jeanne haar eigen organisatie Pandor VOF. Zij coördineert het vrijwilligerswerk en de activiteiten voor de stichting en daarnaast de werkzaamheden van de stagiaires die naar Mali gaan. Haar specialiteit binnen het bestuur is ook het maken van de aanvragen voor de fondsen. Jeanne is al meer dan 15 jaar actief voor de stichting.

Wolf Schijns – bestuurslid met aandacht voor de bouw
Wolf is enkele jaren bestuurslid. Hij werkte op de TU Eindhoven en promoveerde op de architectuur in de Dogon in Mali.  Wolf is hier 30 jaar geleden zeer actief geweest in de wederopbouw van de stad Djenné. Meer dan 20 jaar lang is er gewerkt aan de stad en hiermee is deze op de Unesco wereldlijst gekomen. 

Jo van Beek – penningmeester
Jo is al vier jaar bestuurslid bij stichting Djenné. Jo is werkzaam als leidinggevende bij de Belron Groep Internationaal | Carglass. De organisatie waar Jo werkzaam is heeft ook veel geld in ons project gestoken. Jo geeft duidelijk structuur aan in de vergaderingen en is doelgericht.

Arie van Rangelrooij is helaas overleden in april 2023. Hij heeft veel betekend voor de Stichting Djenné en wordt zeer gemist.
Arie is enkele jaren adviseur geweest in het bestuur, waarna hij besloot om bestuurslid te worden. Hij was directeur van architectenbureau En-En te Eindhoven en maakte het ontwerp voor het centrum in Djenné. Arie ontwierp binnen zijn kantoor veel scholen. In zijn studententijd is hij bezig geweest met het opmeten van de oude stad Djenné. O.a. met zijn gegevens is Djenné later door de Unesco op de lijst van werelderfgoed gekomen. Vele mensen in Djenné kenden hem.

Het bestuur en de vrijwilligers ontvangen geen enkele vergoeding voor de werkzaamheden die ze uitvoeren voor de stichting.